Prinsip lan karakteristik agen niup kimia

Agen niup kimia Agen niup kimia uga bisa dipérang dadi rong jinis utama: bahan kimia organik lan bahan kimia anorganik. Ana macem-macem jinis agen niup kimia organik, dene agen niup kimia anorganik diwatesi. Agen niup kimia paling awal (udakara 1850) yaiku karbonat anorganik lan bikarbonat sing sederhana. Bahan kimia iki ngetokake CO2 nalika digawe panas, lan pungkasane diganti campuran asam bikarbonat lan sitrat amarga bahan kimia pungkasane duwe efek prognostik sing luwih apik. Agen umume anorganik sing luwih apik saiki duwe mekanisme kimia sing padha kaya ing ndhuwur. Yaiku polikarbonat (asline Poly-carbonic
asam) dicampur karo karbonat.

Dekomposisi polikarbonat minangka reaksi endotermik, ing 320 ° F
Udakara 100cc saben gram asam bisa dirilis. Nalika CO2 kiwa lan tengen luwih panas nganti udakara 390 ° F, luwih akeh gas sing bakal dirilis. Sifat endotermik saka reaksi dekomposisi iki bisa uga nggawa sawetara mupangat, amarga disipasi panas sajrone proses umpluk minangka masalah gedhe. Saliyane dadi sumber gas kanggo pembuahan, bahan-bahan kasebut asring digunakake minangka agen inti kanggo agen pembuahan fisik. Dipercaya manawa sel-sel awal sing dibentuk nalika agen niup kimia terurai nyedhiyakake papan kanggo migrasi gas sing dipancarkan dening agen niup fisik.

Beda karo agen umpluk anorganik, ana macem-macem jinis agen umume kimia organik sing dipilih, lan bentuk fisik uga beda. Ing sawetara taun kepungkur, atusan bahan kimia organik sing bisa digunakake minangka agen niup wis dievaluasi. Uga ana akeh kritéria sing digunakake kanggo ngadili. Sing penting yaiku: ing kahanan kacepetan sing bisa dikendhaleni lan suhu sing bisa diprediksi, jumlah gas sing diluncurake ora mung akeh, nanging uga bisa direproduksi; gas lan padatan sing digawe dening reaksi ora beracun, lan iku apik kanggo polimerisasi busa. Obyek ora kena pengaruh sing ala, kayata warna utawa ambu sing ora enak; pungkasane, ana masalah biaya, sing uga dadi kriteria sing penting banget. Agen umpluk sing digunakake ing industri saiki paling cocog karo kritéria kasebut.

Agen umpluk suhu sithik dipilih saka akeh agen umpluk kimia sing kasedhiya. Masalah utama sing kudu dipikirake yaiku suhu dekomposisi agen busa kudu kompatibel karo suhu pamrosesan plastik. Rong agen niup kimia organik wis ditampa kanthi wiyar kanggo polivinil klorida suhu rendah, polietilen kerapatan rendah lan resin epoksi tartamtu. Sing pertama yaiku toluene sulfonyl hidrazide (TSH). Iki minangka bubuk kuning krem ​​kanthi suhu dekomposisi udakara 110 ° C. Saben gram ngasilake udakara 115cc nitrogen lan sawetara kelembapan. Jinis sing nomer loro yaiku tulang rusuk bis (benzenesulfonyl) sing teroksidasi, utawa OBSH. Agen foaming iki bisa uga luwih umum digunakake ing aplikasi suhu murah. Bahan iki minangka bubuk putih lan suhu dekomposisi normal 150 ° C. Yen aktivator kayata urea utawa triethanolamine digunakake, suhu iki bisa dikurangi nganti udakara 130 ° C. Saben gram bisa ngetokake 125cc gas, utamane nitrogen. Produk padhet sawise dekomposisi OBSH yaiku polimer. Yen digunakake bebarengan karo TSH, bisa nyuda ambune.

Agen umpluk suhu dhuwur Kanggo plastik suhu dhuwur, kayata ABS tahan panas, polivinil klorida kaku, sawetara polipropilena indeks cair sedheng lan plastik rekayasa, kayata polikarbonat lan nilon, mbandhingake panggunaan agen niup kanthi suhu dekomposisi sing luwih dhuwur Cocog. Toluenesulfonephthalamide (TSS utawa TSSC) minangka bubuk putih sing apik banget kanthi suhu dekomposisi udakara 220 ° C lan output gas 140cc saben gram. Umume campuran saka nitrogen lan CO2, kanthi jumlah CO lan amonia cilik. Agen niup iki umume digunakake ing polipropilena lan ABS tartamtu. Nanging amarga suhu dekomposisi, aplikasi ing polikarbonat diwatesi. Tetrazole (5-PT) niupan suhu tinggi (5-PT) kanthi agresif wis sukses digunakake ing polikarbonat. Wiwit bosok alon-alon udakara 215 ° C, nanging produksi gas ora akeh. Sebilangan besar gas ora bakal diluncurake nganti suhu tekan 240-250 ° C, lan kisaran suhu iki cocog banget kanggo proses polikarbonat. Produksi gas udakara
175cc / g, umume nitrogen. Kajaba iku, ana sawetara turunan tetrazole sing lagi dikembangake. Dheweke duwe suhu dekomposisi sing luwih dhuwur lan ngasilake gas luwih akeh tinimbang 5-PT.

Suhu pangolahan termoplastik industri utama azodicarbonate kaya sing diandharake ing ndhuwur. Rentang suhu pangolahan umume polifinfin, polivinil klorida lan thermoplastic styrene yaiku 150-210 ° C
. Kanggo plastik jinis iki, ana jinis agen niup sing dipercaya bisa digunakake, yaiku azodicarbonate, uga dikenal kanthi jeneng azodicarbonamide, utawa singkatan saka ADC utawa AC. Ing kahanan murni, bubuk kuning / oranye udakara 200 ° C
Miwiti bosok, lan jumlah gas sing diasilake sajrone bosok yaiku
220cc / g, gas sing diprodhuksi utamane nitrogen lan CO, kanthi jumlah sithik CO2, lan uga ngemot amonia ing kahanan tartamtu. Produk dekomposisi padat yaiku krem. Iki ora mung bisa digunakake minangka indikator kanggo bosok lengkap, nanging uga ora duwe pengaruh sing ora apik ing warna plastik umpluk.

AC wis dadi agen umpluk umume sing digunakake amarga sawetara sebab. Ing babagan produksi gas, AC minangka salah sawijining agen pembuahan sing paling efektif, lan gas sing diluncurake duwe efisiensi busa sing dhuwur. Kajaba iku, gas diluncurake kanthi cepet tanpa ilang kontrol. AC lan produk padhet minangka zat beracun rendah. AC uga salah sawijining agen niup kimia sing paling murah, ora mung saka efisiensi produksi gas per gram, nanging uga produksi gas per dolar cukup murah.

Saliyane alesan ing ndhuwur, AC bisa digunakake kanthi akeh amarga karakteristik dekomposisi. Suhu lan kacepetan gas sing diluncurake bisa diganti, lan bisa diadaptasi dadi 150-200 ° C
Meh kabeh tujuan ing ruang lingkup. Aktivasi, utawa aditif tumindak ngowahi karakteristik dekomposisi agen niup kimia, masalah iki wis dibahas babagan panggunaan OBSH ing ndhuwur. AC ngaktifake luwih apik tinimbang agen niup kimia liyane. Ana macem-macem aditif, kaping pisanan, uyah logam bisa nyuda suhu dekomposisi AC, lan tingkat penurunan gumantung utamane karo jinis lan jumlah aditif sing dipilih. Kajaba iku, aditif kasebut uga duwe efek liyane, kayata ngganti tingkat pelepasan gas; utawa nggawe wektu tundha utawa induksi sadurunge reaksi dekomposisi diwiwiti. Mula, meh kabeh cara pelepasan gas ing proses kasebut bisa dirancang kanthi artifisial.

Ukuran partikel AC uga mengaruhi proses dekomposisi. Umume, ing suhu tartamtu, ukuran partikel rata-rata luwih gedhe, luwih alon pelepasan gas. Fenomena kasebut katon jelas ing sistem karo aktivator. Amarga alasan iki, kisaran ukuran partikel AC komersial 2-20 mikron utawa luwih gedhe, lan pangguna bisa milih sakarepe. Akeh pemroses wis ngembangake sistem aktivasi dhewe, lan sawetara pabrikan milih macem-macem campuran sing wis diaktifake sing disedhiyakake dening pabrikan AC. Ana akeh stabilisator, utamane sing digunakake kanggo polivinil klorida, lan pigmen tartamtu bakal dadi aktivator AC. Mula, sampeyan kudu ngati-ati nalika ngowahi rumus, amarga karakteristik dekomposisi AC bisa beda-beda.

AC sing kasedhiya ing industri kasebut duwe akeh biji, ora mung babagan ukuran partikel lan sistem aktivasi, nanging uga ing aspek fluiditas. Contone, nambah aditif menyang AC bisa nambah fluiditas lan dispersibilitas bubuk AC. Jenis AC iki cocog banget kanggo plastisol PVC. Amarga agen umpluk bisa disebar kabeh menyang plastisol, iki minangka masalah utama kanggo kualitas produk akhir plastik umpluk. Saliyane nggunakake nilai kanthi fluiditas sing apik, AC uga bisa disebar ing sistem phthalate utawa operator liyane. Bakal gampang ditangani kanthi cairan.


Wektu kiriman: Jan-13-2021